פארק אריאל שרון זכה בפרס העיצוב הירוק בקטגוריית אדריכלות נוף של המרכז האירופי לאדריכלות לשנת 2010. 12 שנים אחרי, מתחילות עבודות הביצוע

גשר הפארק המרכזי- (בתכנון משרד גבריאלי סגל) גשר הולכי רגל רחב עם שבילי אופניים ונקודות שהייה לאורכו. הגשר מגשר מעל כל הואדי ומייצר חיבור מהטילת הדרומית לטיילת הצפונית. בתמונה מבט לכיוון צפון ולכיוון נחל כופר.
פארק אריאל שרון מהווה מובלעת ירוקה בלב גוש דן, ומתוכנן לשמש כפארק מטרופוליטני לרווחת כלל תושבי האזור. הפארק מציע ריאה ירוקה ונקודת נופש בחיק הטבע לכל תושבי המטרופולין.
הוא משתרע על שטח של 8,500 דונם, הכוללים את פארק המיחזור חירייה ומרכז המבקרים שבו, את "הר האשפה" חירייה, מתחם הופעות על גבעה, טיילת, מרכז צפרות, מסלולי הליכה, שבילי אופניים, ועוד. הפארק מתאפיין גם במגוון ביולוגי עשיר.
במרכזו זורם נחל איילון – מהנחלים בעלי אגן הניקוז הגדולים בישראל. בשל עוצמת הזרימה בחודשי החורף, ובשל היותו של הפארק אזור ניקוז לשטח נרחב, מתרחשות מדי שנה הצפות בשכונות הדרומיות של תל אביב. נוסף על כך, מוצפים גם צירי תחבורה מרכזיים בעיר.

הקירוי הסולארי מעל הגשרים מנצל את אנרגיית השמש להפקת חשמל כחלק מהתפיסה ה"אנרגטית" של הפארק.
הפארק העתידי – ניצול האילוצים לטובת הציבור
פרויקט מפעל פשט ההצפה בפארק תוכנן כך שיענה על בעיות ההצפה ויווסת את הזרימות. ויסות הזרימה בנחל נדרש גם לצורך הקמת מסילת הרכבת הרביעית שחלק מן התוואי שלה עובר מעל תעלת איילון שאליה מתועלים מי הנחל.

רחבה בטיילת הצפונית המובילה למתקן הכניסה, מבט מצפון לדרום.
הנדסה שיוצרת אדריכלות
בלב הפארק ייחפר אגן ניקוז מלאכותי רחב ידיים שיקלוט כמויות עצומות של מים באירועי שיטפון. האגן שנחפר יכיל מי גאות ממעלה האגן באירועי גשם קיצוניים. השינוי הדרמטי של פני השטח מהווה אתגר.

מתקן הכניסה מעל האיילון- המתקן מאפשר מעבר להולכי רגל ומייצר חיבור בין הטיילת הצפונית להר חירייה. המתקן מעביר מים בזרימות נמוכות לואדי במשך כל השנה, בעוד שאת הזרימות החזקות המתקן מפנה לתעלת המעקף.
עיצובו מחדש של פשט ההצפה ייצור ואדי מרכזי שבו יעברו הנחלים, ובחלק העליון של אזור האיגום יימצא שטח מוגן מהצפות שבו מתוכננות טיילות, אזורי פעילות שונים, מתקנים ואזורי מסחר.

מבט תקריב מגובה אדם בגשר הולכי הרגל עם שבילי אופניים ונקודות השהייה לאורכו.
המתכננים
הפארק תוכנן על ידי אדריכל הנוף פרופ' פיטר לאץ הגרמני ובנוי על עקרונות הקיימות ופיתוח בר קיימא. הפארק זכה בפרס העיצוב הירוק בקטגוריית אדריכלות נוף של המרכז האירופי לאדריכלות לשנת 2010.
משרד ברוידא מעוז אדריכלות נוף, בעל ותק של 30 שנה, שותף לתכנון פרויקט הפארק. בנוסף, הוא אחראי על תכנון פרויקטים נקודתיים בפארק כמו המגוון הביולוגי ובריכת החורף. בשנים הבאות ייבנו פרויקטים נוספים שיעשירו את מגוון השימושים והפעילויות בפארק. פרויקטים אלו יכללו אמפי, אגם מלאכותי, שטחי מסחר, פנאי ונופש.
לצפייה במגוון הדמיות הפרויקט, בביצוע חברת טוטם, המתמחה בהדמיות לתחבורה, תכנון ובנייה, לחצו כאן.
כדי להתעדכן בהדמיות האחרונות שביצעה חברת טוטם לחצו על עמוד הפרויקטים.
מאמר מומלץ: לחצו כאן כדי לצפות בגן העדן בשחרות – מלון בראשית.
כתבות ומאמרים נוספים בנושאי הדמיה ממוחשבת ניתן לראות בעמוד סיפורי הצלחה באתר.